Informatie COVID-19 vaccinaties

 

De eerste vaccinaties via de huisartsenpraktijk zijn ingepland. Er zal voor deze doelgroep gebruik worden gemaakt van het vaccin Astra Zeneca. Indien u hiervoor in aanmerking komt, heeft u een uitnodiging ontvangen.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
  1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
  2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Op dit moment zijn de vaccinaties voor de leeftijdsgroep < 60 jaar tot nader order stilgelegd. De afspraken voor vaccinaties zijn voor deze groep afgezegd. Indien wij verdere instructie krijgen over het vervolg van vaccinatie voor de groep, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.